Kan munntape gi deg en mer definert kjevelinje?

Ønsker du en mer definert kjevelinje (chiseled jawline)? Munntape er et enkelt hjemmemiddel som mange instagram profiler hevder kan hjelpe. La oss utforske hva det innebærer og hva vitenskapen sier.

Hva er munntape?

Munntaping er bokstavelig talt det det høres ut som: Du teiper munnen før du legger deg. Målet er å oppmuntre nesepust og redusere snorking. Her er noen fordeler som vi har diskutert på denne bloggen før:

1. Bedre Pustegjennomstrømning:

Munnteip har vist seg å være spesielt effektivt for de som lider av nese- eller sinusproblemer. Ved å forsegle leppene under søvn, oppmuntres pust gjennom nesen, noe som kan bidra til å minimere munnånding. Dette kan være spesielt gunstig for dem som opplever hyppige snorking eller til og med mild søvnapné.

2. Reduksjon av Munntørrhet:

For de som våkner opp med en tørr munn, kan munntape være en enkel løsning. Ved å holde munnen lukket gjennom natten, reduseres sannsynligheten for dehydrering av munnhulen. Dette kan også ha fordeler for tannhelsen, da regelmessig munnånding kan føre til økt tannråte.

3. Fremming av Dypere Søvnstadier:

Gjennom bedre pust og redusert snorking kan munntape bidra til å forbedre kvaliteten på søvnen. Dype søvnstadier blir ofte lettere å nå når pusten er jevn og uavbrutt. Dette kan føre til økt energi og mental klarhet i løpet av dagen.

 

Men hvordan er dem med kjevelinjen? La oss se hva eksperter sier om det.

Ekspertuttalelse

Dr. Laura Purdy snakket med Sleepopolis og sa at munntape kan forme kjevelinjen din ved å tillate nesepusting i stedet for munnpusting.

“Å puste gjennom munnen slapper av musklene rundt kjeven, med tungen hvilende lavere for svakere ansiktsstruktur generelt; å puste gjennom nesen aktiverer musklene rundt den for økt kjevelinjeutvikling.”

Imidlertid bør du ikke forvente umiddelbare resultater. Purdy sa at frekvensen og optimal tidspunkt for bruk er avgjørende.

“Å etablere optimal tid og frekvens for bruk av munntape avhenger av personlige mål og hvor ofte du gjør dette. Å starte sakte bør bidra til å minimere irritasjon forårsaket av overdreven bruk om natten. For optimal funksjon bør den kun brukes om natten for å beskytte normale pusteprosesser.”

Risiko og forholdsregler

Selv om du kanskje er fascinert av den definerte kjevelinjen er det viktig å vurdere noen risikoer. Munntape kan forårsake utslett, søvnforstyrrelser og kvelning. Det er viktig å bruke munntape som er spesifikt designet for bruk om natten.

Hvis du har visse helseproblemer, som søvnapné eller astma, bør du snakke med legen din før du prøver dette. Resultatene avhenger av genetikk og helsepåvirkninger, så det er ingen garanti for at det vil fungere for alle.

Sovepropper
dormio
199,00 kr
Munntape, 3 måneder
dormio
597,00 kr499,00 kr
Nesetape, 1 måned
dormio
149,00 kr
Munntape, 12 måneder
dormio
2.388,00 kr1.499,00 kr
Munntape, 1 måned
dormio
199,00 kr

Related Posts

Søvn er mer enn bare en periode med hvile; det...
En god natts søvn er avgjørende for vår fysiske og...
Å få nok hvile om natten er avgjørende for vår...
Visste du at alkohol påvirker søvnen din? Selv om alkohol...
I en video med 2,3 millioner visninger delte TikToker Gabriel...
lluminérende måner, skjulte drømmeverdener og dype hvilestunder – søvn er...
Tilbake til bloggen