Mewing-trenden: Kan munntape forme ansiktet ditt?

I en video med 2,3 millioner visninger delte TikToker Gabriel Dridi et tips for menn om å bruke munn-tape for å “forbedre” kjevelinjen sin. I en videoserie kalt ‘Hvordan forbedre utseendet ditt (Menn),’ hevder Dridi at bruk av munn-tape kan endre formen på kjevelinjen og nesen til en person.

Men hva ligger egentlig bak denne trenden? Hva er mewing? Og kan munnteip virkelig hjelpe å forme ansiktet ditt?

Mewing handler om å lære hvordan du omstiller tungen din til en ny hvileposisjon. Tilhengere av teknikken tror at tungen din over tid vil endre ansiktstrekkene dine, spesielt kjevelinjen.

Noen tror også at det kan bidra til å lindre kjevepine og redusere snorking. Mewing antas å fungere ved å gjøre kjevelinjen mer definert, noe som kan forme ansiktet ditt og kanskje få det til å se tynnere ut.

Selv om Dr. Mew krediteres for å popularisere teknikken på internett, ble disse øvelsene faktisk ikke opprettet av ortodontisten selv. En rask søk på YouTube vil lede deg til videoer der andre har prøvd teknikken og angivelig fått resultater (det er også noen videoer som avkrefter trenden).

Tilhengere av mewing tror også at det ikke er øvelsen i seg selv som endrer ansiktet ditt, men heller mangelen på mewing som kan forverre kjevelinjen din. Det kan til og med gi korreksjonsteknikker for barn med tungeposisjonsproblemer som kan føre til uregelmessige bitt og taleproblemer, som diskutert i en studie.

På den annen side frykter eksperter at personer som trenger kirurgi eller ortodontisk behandling, feilaktig kan prøve mewing i stedet for å løse problemer på egen hånd.

Munntaping innebærer å bruke porøs kirurgisk tape for å holde munnen lukket om natten, slik at du tvinges til å puste gjennom nesen. De påståtte fordelene inkluderer dypere søvn, slutt på tørr munn og mindre snorking. På TikTok er det nå mange brukere som også viser at bruk av munntape hjelper å forme ansiktet ditt.

 

Munntape, 3 måneder
dormio
597,00 kr499,00 kr
Sovepropper
dormio
199,00 kr
Munntape, 12 måneder
dormio
2.388,00 kr1.499,00 kr
Munntape, 1 måned
dormio
199,00 kr
Nesetape, 1 måned
dormio
149,00 kr

Related Posts

Søvn er mer enn bare en periode med hvile; det...
Hvorfor lyd er avgjørende for ditt søvn  Ah, søvn –...
Visste du at alkohol påvirker søvnen din? Selv om alkohol...
Ønsker du en mer definert kjevelinje (chiseled jawline)? Munntape er...
Har du noen gang lurt på hvordan et lite stykke tape...
Tilbake til bloggen