Pust bedre med nesetape

Har du noen gang lurt på hvordan et lite stykke tape kan forandre måten du puster på, uten at det engang kan gjenkjennes? Velkommen til verden av nesetape, en tilsynelatende usynlig alliert som gradvis blir stadig mer populær blant både idrettsutøvere og de som ønsker å forbedre sin generelle pusteevne. La oss utforske denne overraskende biohacking-trenden mens vi trekker inspirasjon fra interessante studier. I denne bloggen skal det svares på følgende spørsmål:

 1. Hva er nesetape?
 2. Hvem bør bruke nesetape?
 3. Hva gjør nesetape?
 4. Hvor kan man kjøpe nesetape?
 5. Hvordan bruker jeg nesetape?
 6. Finnes det forskning om nesetape?

Hva er nesetape? 

Nesetape, et enkelt men kraftig verktøy innen biohacking, er skapt for å forbedre respiratorisk funksjon. Denne lille stripa plasseres over neseryggen og oppmuntrer forsiktig neseborene til å utvide seg. På denne måten åpner den de nasale passasjene og legger til rette for en lettere og mer effektiv nese-pusting.

Konseptet bak nesetape baserer seg på ideen om at nese-pusting ofte er mer gunstig enn munn-pusting. Den filtrerer og varmer luften, øker oksygenopptaket, og kan til og med påvirke nervesystemet positivt ved å aktivere den parasympatiske responsen – noe som fremmer avslapning og restitusjon.

Hvem bør bruke nesetape? 

Nesetape viser seg å være et allsidig verktøy, og her er noen som kan dra nytte av denne enkle, men geniale enheten:

 • Fitnessentusiasten - Bruk nesetapen din for å øke oksygenopptak under idrett og for å forbedre din prestasjon
 • Fokussøkeren - Oksygenopptaket er avgjørende for optimal kognitiv funksjon, inkludert konsentrasjon, minne og problemløsning
 • Snorkeren - Motvirk snorking og forbedre søvnkvaliteten
 • Den Nysgjerrige Biohackeren

Hva gjør nesetape? 

Nesetape er mer enn bare en klebende stripe; det er et funksjonelt biohacking-verktøy som tar sikte på å utnytte kroppens naturlige pustemekanismer for å forbedre helse og velvære. Den øker nese-pustingens effektivitet og kan være spesielt gunstig for de som sliter med nesetetthet eller puster gjennom munnen under søvn.

Hvor kan man kjøpe nesetape? 

Dormio.no har utviklet en nesetape med høy kvalitet. Den er komfortabel og allergivennlig, dermed skånsom mot huden din. Den er enkel å bruke og har en fleksibel passform som passer til alle nesetyper.

Hvordan bruker jeg nesetape? 

Nesetape er lett å påføre. Følgende skritt hjelper holdbarhet av tapen:

 1. Pass på at du har ingen smuss,olje eller creme på huden din. Huden skal være tørr. Dette gir bedre feste for tapen på nesen.
 2. Skrell bort beskyttelsesarket som er festet til den klebende siden av nesetapen.
 3. Plasser tapen med den klebende siden nedover over neseryggen. Tapen bør plasseres over området rett over utvidelsen av hver nesebor.
 4. Trykk forsiktig ned på endene av tapen for å forsikre deg om at den klebende stripen fester seg fullstendig til nesen din.
 5. Gni fingrene forsiktig over toppen av tapen for å bekrefte at tapen er sikret på nesen din.

Finnes det forskning om nesetape? 

Ja! Det finnes en rekke med studier som har vist at nesetape fører til forbedret oksygenopptak. For eksempel gjenomførte Lily Wong en studie i Biomed Eng. journalen og bekrefter at nesestripene gir betydelig lindring ved nesetetthet, med en positiv reduksjon på ca. 10% i pustemotstand. Resultatene viser også at brukervennlige nesestriper,  gir pålitelig nytte. Sammenligbare resultater ble funnet i en klinisk studie av som ble publisert av J Gosepath i American Journal of Rhinology & Allergy.

 

Opplev bedre pusting og komfort med nesetape - en enkel løsning for å forbedre din pusteopplevelse!

Nesetape, 1 måned
dormio
149,00 kr
Sovepropper
dormio
199,00 kr
Munntape, 1 måned
dormio
199,00 kr
Munntape, 12 måneder
dormio
2.388,00 kr1.499,00 kr
Munntape, 3 måneder
dormio
597,00 kr499,00 kr

Related Posts

Visste du at alkohol påvirker søvnen din? Selv om alkohol...
Søvn er mer enn bare en periode med hvile; det...
En god natts søvn er avgjørende for vår fysiske og...
I dette innlegget utforsker vi vitenskapen bak et fenomen som har...
  I den travle hverdagen vi lever i, kan det...
Tilbake til bloggen